Magazin online cadouri românești

De unde am plecat și unde am ajuns

Folclorul românesc spune că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Însă ăsta nu-i neapărat un lucru rău. Dacă pleci la târg cu mintea deschisă, s-ar putea chiar să te bucure noile descoperiri. O altă vorbă de duh spune „Omul, cât trăiește, învață”, nu?

Când a răsărit ideea In a Box, am știut un lucru: că o să fie un loc în care găsești produse altfel. Nu scoase pe bandă rulantă, nu găsite pe orice raft din mall. Pe principiul “less is more.” În serii mici, lucrate în mare parte manual, dar nu de dragul de a flutura această idee în scopuri de branding, ci pentru că lucratul manual al anumitor produse duce la obiecte finale cu adevărat speciale: irepetabile, cu mici abateri de la planul inițial care le face cu atât mai deosebite, create însă cu grijă pentru ca produsul final să fie unul special.

Produse create local, căci, norocul nostru, avem mulți creatori talentați și mici producători care fac treabă foarte bună. Așadar, made in RO. Însă nu made in RO este triggerul principal pentru alegerea unui cadou. Nu, cei care ne descoperă și aleg un astfel de cadou vor în primul rând produse frumoase, cu un design altfel. Faptul că sunt produse românești este o valoare adăugată. Și adevărul este că te simți bine atunci când cumperi ceva special și în același timp contribui la susținerea industriei creative locale.

Acestea sunt ideile care au stat la baza In a Box și care ne sunt în continuare călăuze. Însă nu ne-am concentrat de la început pe ideea de cadouri, ci pur și simplu am pornit la drum cu o cutie tematică cu produse faine. Aveam o idee vagă despre cum vrem să conturăm businessul. Am testat însă încetișor feedback-ul celor din jur. Și la un moment dat cineva ne-a spus “Știți, eu vin la voi când vreau un cadou cu adevărat special, dar cu adevărat special”. Și atunci ne-am dat seama că este o direcție bună de urmat. Dacă la început am lansat o singură cutie cu produse made in RO, în octombrie 2016 am lansat o colecție adevărată de cadouri, cu mai multe pachete având diferite concepte. Așa am ajuns treptat să dezvoltăm și partea de cadouri corporate. Pentru că știam că de cele mai multe ori e greu să mergi dincolo de clasicele coșuri cadou, e bătaie de cap să găsești altceva... chiar și atunci când cauți un simplu give-away pentru un eveniment. Și noi am fost acolo (și suntem încă aici) pentru companiile care nu mai vor să dea cadouri doar ca să bifeze și treaba asta pe to do list. Suntem aici pentru cei care vor cadouri altfel, care chiar să fie apreciate de către destinatari. Pentru că aceștia își dau seama că este un cadou gândit, cu efort în spate, că nu au în față un cadou luat pur și simplu pe ultima suta de metri doar pentru că... trebuie.

Asta e sursa noastră principală de energie – să știm că suntem parte din unele dintre cele mai frumoase momente. Parte din prietenii, iubiri, din relații bazate pe respect și încredere.

Înapoi la blog