Termeni și Condiții

Site-ul inabox.ro este proprietatea SC Promeartis SRL, cu sediul social în Bucureşti, Sector 2, înregistrată la Registrul Comerțului sub Nr. J40/3393/2016, CUI RO35764256, denumită în cele ce urmează In a Box sau vânzător.

 1. Folosirea site-ului

  Acest document stabilește condițiile de acces şi folosire a site-ului de către utilizatori. Prezentul document are valoarea unui contract la distanță încheiat între In a Box şi utilizatori, producând efecte juridice de la data acceptării sale de către utilizatori. Folosirea acestui site presupune acceptarea implicită a termenilor şi condiţiilor. Termenii şi condiţiile pot fi modificate în mod unilateral de către In a Box, fără notificare, de aceea este de datoria utilizatorului să monitorizeze continuu termenii și condițiile.

 2. Politica de vânzare online

  Site-ul poate fi folosit de orice vizitator care a împlinit vârsta de 18 ani.

  Cumpărătorul poate fi sigur ca preţul de achiziţie a produselor de pe factura va fi acelaşi cu cel prezentat pe site la momentul efectuării comenzii.

  In a Box poate publica pe site informaţii despre produse şi promoţii practicate, într-o anumită perioadă de timp şi în limita stocului disponibil. Unele caracteristici sau preţul produselor de pe site pot fi modificate de către vânzător, fără preaviz, sau pot conţine erori de operare.

  Preţurile prezentate sunt expimate în lei (RON) şi nu conţin TVA, întrucat societatea nu este plătitoare de TVA. Preţul produselor este afişat în pagina produsului şi în pagina de comandă, alături de costul transportului.

  Preţul produselor comandate se achită la momentul plasării comenzii, cu cardul prin intermediul procesatorului de plăţi agreat de In a Box, prin transfer bancar sau la primirea coletului, prin ramburs.

  Datele cardului de plată al unui cumpărător nu vor fi accesibile In a Box şi nici nu vor fi stocate de către In a Box sau de către procesatorul de plăţi integrat în site, ci doar de către instituţia de autorizare a tranzacţiei sau de o altă entitate autorizată să presteze astfel de servicii, despre care cumpărătorul va fi informat de fiecare dată, înaintea introducerii datelor.

  În cazul plăţilor online, vânzătorul nu poate fi făcut responsabil pentru niciun cost suplimentar suportat de către cumpărător, precum sunt şi comisioanele de conversie valutară aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere diferă de RON.

 3. Comanda

  Utilizatorul poate plasa o comandă pe site adăugând produsul dorit în coşul de cumpărături, urmând să finalizeze comanda prin efectuarea plăţii prin una dintre modalităţile indicate. Odată adăugat în coşul de cumpărături, produsul este disponibil în masura în care există în stoc. Adăugarea unui produs în coşul de cumpărături, fara a finaliza ulterior comanda, nu înseamnă înregistrarea unei comenzi şi nici rezervarea produsului.

  Utilizatorul poate face o comanda fără crearea unui cont de utilizator sau prin crearea unui cont de utilizator. Prin crearea şi folosirea contului de utilizator, utilizatorul este răspunzător pentru menţinerea confidenţialităţii datelor sale de cont (username şi parola) şi pentru accesarea contului.

  Prin acceptarea termenilor şi conditiilor, utilizatorul îşi dă acordul expres pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal, conform prezentului document.

  Preţul şi modalitatea de plată sunt indicate în fiecare comandă. Vânzătorul va emite o factură pentru produsele livrate, cumpărătorul fiind obligat să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii în conformitate cu legislatia în vigoare.

  Prin finalizarea comenzii, cumpărătorul este de acord cu faptul că toate datele furnizate, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte şi complete la momentul plasării comenzii. Totodată, cumpărătorul este de acord ca In a Box să îl contacteze atunci când este necesar pentru finalizarea comenzii.

  Toate informaţiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (ex. imagini) sunt folosite exclusiv cu titlu de prezentare şi nu reprezintă o obligaţie contractuală din partea vânzătorului.

  Vânzătorul poate anula comanda plasată de catre cumpărător, dupa ce a notificat cumpărătorul, fără nicio obligaţie ulterioară, daca au loc următoarele situaţii:

  • banca emitentă a cardului cumpărătorului nu a acceptat tranzacţia;
  • procesatorul de carduri agreat de In a Box invalidează tranzacţia;
  • datele furnizate de către cumpărător sunt incomplete şi/sau incorecte;

  În cazul în care un produs nu poate fi livrat de către vânzător, acesta din urma va informa cumpărătorul asupra acestui fapt si va returna în contul cumpărătorului contravaloarea produsului, în termen de maxim 7 zile de la data la care vânzătorul a luat la cunoştinţă acest fapt.

  În cazul în care cumpărătorul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din contract (30 zile calendaristice de la data primirii produsului comandat), vânzătorul va rambursa suma plătită de cumpărător până la acel moment în maxim 7 zile calendaristice de la primirea returului.

  Poți citi mai multe în pagina dedicată Livrării și Returului aici.

 4. Livrarea produselor

  Produsele vor fi livrate la adresa menţionată de cumpărător în momentul plasării comenzii. Produsele comandate de pe inabox.ro se livrează printr-o firma privată de curierat. Vânzătorul asigură ambalarea corespunzătoare a produselor şi transmiterea documentelor necesare. 

  Poți citi mai multe în pagina dedicată Livrării și Returului aici.

 5. Garanţii

  Accesul pe site-ul inabox.ro poate fi uneori restricţionat pentru lucrări de mentenanţă sau actualizare a site-ului.

  Produsele de pe site-ul inabox.ro respectă toate standardele de calitate şi siguranţă în vigoare, acestea fiind achiziţionate numai de la furnizori autorizaţi.

  Dacă coletul ajunge la dumneavoastră în stare necorespunzătoare, vă rugam sa ne contactaţi pentru a rezolva eventualele probleme.

 6. Politica de confidenţialitate

  Un sumar al acestei politici de confidențialitate poate fi găsit la această adresă.

  In a Box respectă drepturile utilizatorilor site-ului inabox.ro conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, de Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, cât și de reglementarea Uniunii Europene 2016/679 (GDPR) pentru protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrearea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

  În calitate de operator de date cu caracter personal, In a Box colectează și prelucrează aceste date în următoarele scopuri:

  • Oferirea serviciului de magazin online: datele legate de sesiunile utilizatorilor pe site-ul In a Box, conținând coșul de cumpărături pentru comenzi nefinalizate, sunt stocate pentru 90 de zile de la ultima acesare a sesiunii în cauză. Prelucrarea acestora se face în baza acordului utilizatorilor site-ului In a Box. Niciun drept referitor la datele din această categorie nu este afectat de legislația în vigoare.
  • Onorarea comenzilor plasate pe site sau prin alte mijloace: numele și prenumele, adresa de email și numărul de telefon ale cumpărătorului; mesajul cadou opțional; numele și prenumele, numărul de telefon și adresa de livrare ale destinatorului; data și ora plasării comenzii. Acestea sunt preluate în baza contractului de vânzare-cumpărare acceptat odata cu plasarea comenzii și sunt stocate pe o perioadă de 10 ani, conform dispozițiilor art. 38 din Anexa 1 la Ordinul nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile, urmând a fi șterse automat după expirarea acestui termen. Astfel, pentru datele folosite în scopul facturării, drepturile de intervenție asupra datelor, de opoziție și de a fi uitat nu pot fi aplicate. Pentru celelalte date (adresă de email, număr de telefon, mesaj cadou, numele destinaturului), aceste drepturi nu sunt afectate.
  • Plata prin cardul bancar: datele cardului sunt preluate și prelucrate direct de către procesatorul de plați Stripe, în calitate de împuternicit pentru In a Box, prelucrarea având loc în Statele Unite ale Amercii, sub certificarea conformității cu Privacy Shield Frameworks. Datele cardului sunt stocate doar cât este necesar pentru procesarea plății, urmând ca un registru al plăților conținând data și ora tranzacției, suma, ultimele 4 cifre ale cardului, data experirării acestuia, cât și starea unor verificări anti-fraudă să fie menținut – niciuna dintre date nu sunt cu caracter personal. In a Box, în sistemele sale, nu prelucrează decât datele obținute din acest registru, acestea urmând a fi șterse automat la 10 ani de la data tranzacției. Niciun drept referitor la datele din această categorie nu este afectat de legislația în vigoare.
  • Trimiterea email-urilor în scopuri de marketing (newslettere): adresa de email a persoanei înscrise în lista de email; data și ora, precum și modalitatea oferirii acordului pentru primirea de comunicații în scopuri de marketing. In a Box garantează că nu va transmite mesaje de tip spam așa cum sunt definite prin lege; mesajele cu caracter de marketing sunt trimise exclusiv persoanelor care și-au oferit, și nu au revocat, acordul afirmativ și explicit, acesta reprezentând condiția de legitimitate pentru prelucrarea datelor. Datele sunt stocate pe o perioadă indefinită cât timp acordul este în vigoare și sunt sterse automat în maximum 15 de zile de la revocarea acordului. Niciun drept referitor la datele din această categorie nu este afectat de legislația în vigoare.
  • Analiza traficului: jurnalele ce conțin asocierea dintre adresa IP a utilizatorului și activitățile efectuate de acesta pe site-ul In a Box sunt stocate pentru 30 de zile de catre In a Box. Datele colectate în mod direct de către furnizori pentru analiza traficului în momentul accesării site-ului In a Box, dintre care adresa IP a utilizatorului și cookie-ul pentru urmărire sunt singurele informații cu caracter personal, sunt stocate astfel: Google LLC, pentru serviciul Google Analytics – 26 de luni; Facebook, Inc., pentru serviciul Facebook Pixel – 28 de zile; Functional Software, Inc., pentru serviciu sentry.io, doar în cazul erorilor de procesare la afișarea paginilor – 90 de zile. Datele personale ale utilizatorilor, în afara de adresa IP și cookie-ul de urmărire, — cum ar fi: numele și prenumele, adresa de email, numărul de telefon și adresa de livrare — nu sunt puse la dispoziția acestor terți in nicio circumstanță. Aceștia operează în calitate de împuterniciți ai In a Box pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și sunt certificați în conformitate cu Privacy Shield Frameworks. Datele sunt colectate și prelucrate în baza interesului legitim al In a Box de a analiza traficul pe site-ul acestuia pentru protecția sistemului informatic, detectarea erorilor, îmbunătățirea site-ului sau a reclamelor acestuia prin Google AdWords și Facebook Ads. Niciun drept referitor la datele din această categorie nu este afectat de legislația în vigoare.
  • Conținutul comunicațiilor cu clienții: comunicațiile cu clienții ce iau legătura prin email, formularul de contact sau prin Facebook Messenger este prelucrat în interes legitim pentru a putea oferi serviciile în legătură cu care suntem contactați. Acestea sunt stocate pe o perioadă de 2 ani de zile. Facebook, Inc. acționează în calitate de împuternicit al In a Box, fiind certificat în conformitate cu Privacy Shield Frameworks.

  Datele personale prelucrate de către In a Box nu sunt folosite în niciun mod pentru crearea de profiluri sau pentru a lua decizii automate în ceea ce privește persoana identificată.

  Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator și nu sunt publicate pe site sau făcute publice în altă parte. In a Box se obligă să nu furnizeze unor terți datele personale ale utilizatorilor săi decât pentru a putea oferi serviciile contractate de aceștia, în afară de autoritățile în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau autoritățile în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii. Astfel:

  • Datele necesare livrării produselor comandate sunt furnizate companiilor de curierat cu care In a Box are contracte de colaborare, acestea având calitatea de operator de date cu caracter personal, doar pentru expedierile efectuate prin acestea: Dynamic Parcel Distribution DPD și Fan Courier Express. Ocazional, In a Box poate colabora și cu alte companii de curierat pentru același scop și în condiții similare.
  • Adresele de email înregistrare pentru a primi newslettere sunt furnizate Rocket Science Group, LLC (Mailchimp) pentru distribuția email-urilor de marketing, acesta acționând ca împuternicit pentru In a Box. Puteți consulta politica lor de confidențialitate aici. Datele astfel prelucrate sunt protejate în conformitate cu Privacy Shield Frameworks, Mailchimp fiind certificat în acest scop.
  • Datele de facturare pentru comenzile plasate sunt furnizate firmei de contabilitate contractate de către In a Box.

  In a Box depune toate eforturile rezonabile, de ordin tehnic și operațional, care pot fi justificate comercial, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate, analizând noile tehnologii din domeniu și aplicându-le în vederea actualizării sistemelor de securitate atunci când este cazul. Prelucrate și stocarea tuturor datelor de către In a Box au loc într-un sistem informatic securizat, folosind serviciile de găzduire pe servere virtuale private ale Tilaa B.V., un furnizor certificat ISO/IEC 27001:2013 si PCI DSS 3.2 din Uniunea Europeană.

  In a Box se angajează să aplice toate măsurile tehnice posibile și rezonabile pentru asigurarea confidențialității și integrității datelor în tranzit în cadrul Internetului, atât pentru datele transmise pe site, cât și pentru cele transmise pe email, acolo unde este posibil. La sesizarea utilizatorilor, In a Box va lua toate măsurile și va pune la dispoziție toate cele necesare organelor competente să rezolve orice infracțiune legată de interceptarea.

  Conform Legii nr. 677/2001, cât și reglementării UE 2016/679, utilizatorii beneficiază de dreptul de a fi informat, dreptul de acces, dreptul de intervenție asupra datelor, dreptul de a fi uitat, dreptul de a restricționa prelucrarea datelor sale, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziție, dreptul de a nu fi supuși unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției. Dreptul la portabilitatea datelor nu este aplicabil în cazul datelor prelucrate de către In a Box. Pentru exercitarea celorlalte drepturi, de exemplu în cazul în care unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm sa ne contactați la salut@inabox.ro. In a Box se aganjează să modifice sau să steargă orice date personale sau să suspende prelucrarea acestora, cu excepția cazurilor în care legislația curentă nu permite In a Box să ia aceste măsuri – descrierea datelor de mai sus include exemple de drepturi ce nu pot fi oferite din aceste considerente. Dezabonarea de la newsletter și, implicit, ștergerea datelor cu caracter personal stocate sub acordul ce va fi revocat prin dezabonare, se poate face oricând prin instrucțiunile specificate în subsolul fiecărui newsletter sau prin un email către salut@inabox.ro. Renunţarea la primirea newsletterelor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul document.

  În cadrul organizației nu este desemnat un Data Protection Officer, dar ne puteți contacta oricând, cu orice cerere referitoare la prelucrarea datelor, la salut@inabox.ro. De asemenea, puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal la dataprotection.ro, unde de altfel puteți și depune o plângere.

 7. Drepturi de autor

  Întregul conţinut al site-ului este proprietatea In a Box şi intră sub incidența legii pentru protecția drepturilor de autor și a legilor privind proprietatea intelectuală și industrială.

  Utilizarea site-ului este permisă doar în interes personal, fără scop direct ori indirect de natură comercială sau care contravine intereselor vânzătorului. Copierea, stocarea, modificarea sau transferarea site-ului şi/sau a conţinutului în întregime sau parţial nu sunt permise fără acordul explicit în scris al In a Box şi sunt sancţionate potrivit legislaţiei în vigoare.

  Pe site-ul inabox.ro pot exista link-uri către alte site-uri. In a Box nu este răspunzător pentru conţinutul pus la dispoziţie de către site-urile unor terţe părţi.

 8. Dispoziţii finale

  Litigiile ce derivă din prezentul document se vor soluţiona pe cale amiabilă sau de instanţele competente.

  Prezentul document este guvernat de legea României.

  Orice altă problemă, netratată de niciun articol din prezentul document, poate fi notificată la salut@inabox.ro, urmând a se rezolva pe cale amiabilă în cel mai scurt timp posibil.

  Suntem aici pentru orice informaţie suplimentară: salut@inabox.ro.