Dor de România în Grecia
Ne-am întors de câteva zile din vacanța în Grecia unde, pe lângă plajele și satele pescărești pe care nu le puteam rata, am explorat cât de multe sate montane vechi am putut. Sate pitorești cu drumuri înguste, străjuite de case tradiționle, din piatră, sate cu piețe mici în care seara localnicii se adună la povești și pierdut priviri către apusuri. Sate în care tradițiile sunt la ele acasă și în care am descoperit artizanatul grecesc, cu bunătățuri făcute după rețete de altădată și obiecte unicat din ceramică, metal ori lemn. Ne-au povestit oamenii despre ele (cât s-a putut, de multe ori prin semne și presupuneri) și, ușor-ușor, din poveste în poveste, ni s-a făcut dor de România noastră. De creatorii noștri, de business-ul nostru românesc. Când ai un business mic, ți se face dor destul de des de el atunci când ești plecat. Vrei să-i fie bine, să te întorci la el, să-l crești frumos, respectuos și sustenabil. Și ai mereu tot felul de idei care crezi că i-ar prinde bine în procesul de creștere.
Și ne-am spus încă o dată: “Uite, ce important e să ținem bine de oamenii talentați, să povestim și altora, să ne cunoscă prin produsele unice făcute de oameni pentru oameni.” Să continuăm treaba și să facem din In a Box locul în care vii să descoperi unele dintre cele mai frumoase și bine lucrate produse românești unicat, handmade de serie mică sau obiecte de designer. Produse autentice, un fusion între vechi și nou, tradițional și modern. Să fim un exemplu că se poate și altfel în era industrializării. Cu eterna misiune de a căuta în toată țara acele produse altfel, pe care să le selcectăm printr-un proces de curatoriat cât se poate de personal, prin care testăm și apoi recomandăm. Și să pregătim apoi cadouri pentru cei care apreciază și produsul finit, dar și munca din spate. Pachete cadou care stârnesc măcar un „wow”. Și duc mai departe spiritul și esența României.
Suntem un business mic, la început de drum și orice fel de feedback ne ajută să devenim tot mai buni. Așa cum ne întreba grecul “like it, really like it?”, căci voia să știe că munca lui e bună și face bine. Așa că așteptăm oricând mesaje la salut@inabox.ro. Tare bine ar fi să ne întâlnim cândva și la colț de stradă îngustă să povestim, însă până atunci vă întâmpinăm cu plăcere virtual.
Cea mai mare recompensă? Zâmbetul care răsare pe chipuri atunci când cutia este deschisă și oamenii văd, simt ori gustă produsele noastre.